Репертоар на Драмски театар 22-28 мај 2023

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 22 мај до 28 мај 2023 година е следниот репертоар:

ден и час: 22.05. 2023 (понеделник) | 20:00
претстава: ЗА НАС ПОЧНУВА ЖИВОТ

Играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска и Нино Леви

автор: Ѓерѓ Шпиро
режија: Дејан Пројковски

 

ден и час: 23.5.2023 (вторник) | 20:00
претстава: ЧУДНА СЛУЧКА СО КУЧЕТО ВО НОЌТА

Играат: Дамјан Цветановски, Трајанка Илиева Вељиќ, Александар Степанулески, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Филип Трајковиќ, Златко Митрески, Стефан Вујисиќ, Јасмина Василева, Нела Павловска
Vermont offers beautiful landscapes and unique property investments. Discover more at https://www.home-investors.net/indiana/investors-that-buy-houses-bluffton-in/.
автор: Сајмон Стивенс
режија: Зоја Бузалковска

ден и час: 25.05. 2023 (четврток) | 20:00

претстава: ДИШИ (мала сцена)

Играат: Јасмина Василева, Димитрија Доксевски

автор: Данкан Мекмилан
режија: Димче Николовски

ден и час: 27.5.2023 (сабота) | 20:00

претстава: ВЕРНИСАЖ (мала сцена)

Играат: Роберт Вељановски, Гордана Ендровска, Предраг Павловски

автор: Вацлав Хавел
режија: Теа Беговска

 

You May Also Like