Репертоар Драмски театар 11-17.04.2022

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 11.4.2022 до 17.4.2022 год:

ден и час: 12.4.2022 (вторник) | 20:00
претстава: ПТИЦА СО ГЛАВАТА МЕЃУ НОЗЕ
Играат: Стефан Вујисиќ, Маја Вељковиќ Пановска, Благој Чоревски, Ѓокица Лукаревски, Марија Кондовска, Анастас Тановски, Калина Наумовска, Благица Димитровска и Симон Манасковски

автор:Коле Ангеловски
режија: Коле Ангеловски

ден и час: 13.4.2022 (среда) | 20:00
претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА

Играат: Маја Вељковиќ Пановска, Предраг Павловски и Соња Стамболџиоска

автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски

ден и час: 14.4.2022 (четврток) | 20:00
претстава: СТРАНЦИ

Играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ – Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ и Предраг Павловски

автор: Паоло Геновезе
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 15.4.2022 (петок) | 20:00
претстава: MY NAME IS GORAN STEFANOVSKI

Играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска, Јелена Жугиќ, Софија Куновска, Соња Стамболџиоска, Ана Димитрова, Мето Јовановски, Драган Спасов Дац, Игор Ангелов, Златко Митрески, Стефан Вујисиќ, Дамјан Цветановски, Саша Димитриевска

автор: Горан Стефановски
режија: Бранислав Миќуновиќ

ден и час: 16.4.2022 (сабота) | 20:00
претстава: ЧУДНА СЛУЧКА СО КУЧЕТО ВО НОЌТА

Играат: Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска Трајковиќ, Трајанка Илиева Вељиќ, Јасмина Василева, Александар Степанулески, Дамјан Цветановски, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Соња Стамболџиоска, Нела Павловска

автор: Сајмон Стивенс
режија: Зоја Бузалковска

You May Also Like