Неделен репертоар во Драмски – 22-28 ноември 2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје во периодот  од 22.11.2021 до 28.11.2021 ќе можете да ги проследите следниве претстави:

ден и час: 25.11.2021 (четврток) | 20:00

претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски

ден и час: 26.11.2021 (петок) | 20:00

претстава: КАРМЕН

играат: Билјана Драгиќевиќ – Пројковска

автор: Мигел Делибес
режија: Дејан Пројковски

ден и час: 27.11.2021 (сабота) | 20:00

претстава: МОЈОТ МАЖ

играат: Игор Ангелов, Сања Арсковска, Сара Климоска, Исмет Шабановиќ, Наталија Теодосиевска, Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска, Трајанка Илиева – Велиќ
автор: Румена Бужаровска
режија: Нела Витошевиќ

You May Also Like