Првиот број на списанието за литература, култура и уметност „Современост“ за 2022 година излезе од печат

Првиот број на списанието за литература, култура и уметност „Современост“ за 2022 година опфаќа 42 прилози на 162 страници, вклучувајќи: 6 прилози проза, 6

Read more

Поетско читање во чест на Блаже Конески

Поетско читање во чест на Блаже Конески – ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА, во организација на Друштвото на писателите на Македонија. Во петок, на дваесетти

Read more

Поетесата Снежана Стојчевска на фестивал во Бања Лука

Поетеса Снежана Стојчевска е единствениот претставник од Македонија на 3-те Меѓународни книжевни средби во Бања Лука, што се во организација на Здружението на книжевници

Read more