IN MEMORIAM: Почина Радован П. Цветковски

Вчера (23 јануари 2022), на деведесет и две годишна возраст, по кратко боледување, почина писателот Радован П. Цветковски, поет, раскажувач, литературен критичар, есеист, писател

Read more

Општина Демир Хисар со повик за доделување награда за животно дело

Комисија за одбележување на празници и манифестации, како и за доделување награди и признија во Општина Демир Хисар, објави јавен повик за поднесување предлози

Read more

Радован П. Цветковски: Дедо ми и неговите приказни се виновни што сум писател

Цветковски на македонската книжевна сцена е присутен педесет години, зад себе има педесетина книги, многу награди и признанија. Годинава е добитник и на „Книжевниот

Read more

„Колектив Зеро“ со изложбата „Зерорендум“ во Демир Хисар

Денес (3 август, петок), со почеток во 20 часот, во Домот на културата во Демир Хисар ќе се отвори изложбата Зерорендум на Колективот Зеро,

Read more

Поетска вечер со Владимир Мартиновски во Демир Хисар

Во рамки на културните манифестации во општина Демир Хисар како избран Град на културата за 2018 година, вечерва (26 јули)  во тамошниот Дом на

Read more