Поетско читање во чест на Блаже Конески

Поетско читање во чест на Блаже Конески – ЈАЗИКОТ Е НАШАТА ТАТКОВИНА, во организација на Друштвото на писателите на Македонија. Во петок, на дваесетти

Read more

Тихомир Јанчовски ќе промовира своја аудио книга

За прв пат македонската публика ќе има можност едно дело да го слуша во аудио формат. Во среда (28 август 2019) со почеток во

Read more

Промоција на книгата „Записи за молитвата од Евагриј Понтиски“

Вечерва (сабота, 16 февруари) во Литературното кафè „Метаноја” (Максим Горки 19) со почеток во 17:00 часот ќе се одржи промоција на книгата Записи за

Read more