Александар Шпатов (писател од Бугарија): Англичаните го имаат „Хари Потер“, а ние и „Хари Потер“ и „Итар Пејо“

Во денешно време се чита повеќе од порано, но многу е битно како се чита. Се чита побрзо, но со помалку разбирање, без внимание

Read more

Нова книга на Маја Апостолоска „Ова е туѓо писмо“

Новата книга на Маја Апостолоска, насловена „Ова е туѓо писмо“, деновиве ја објави издавачката куќа „Макавеј“ од Скопје. Книгата содржи четириесетина куси раскази кои

Read more

Збирка раскази „Скопје, ти раскинуем“ на Тамара Јолевска Попов

Деновиве од печат во издание на ПНВ Публикации излезе втората збирка раскази на Тамара Јолевска Попов насловена според истоимениот расказ „Скопје, ти раскинуем“. Книгата

Read more

Нов превод на нобеловката Алис Манро на македонски

Во издание на Бегемот излезе нов превод на нобеловката Алис Манро. „Мил живот” е збирка од 15 врвни раскази на една од најголемите современи

Read more

Промоција на збирка раскази од Лазар Партиков

Во вторник (30.04.2013 година) во малата сала на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица, со почеток во 20:00 часот, ќе биде промовирана најновата збирка раскази

Read more