Изложба на Калина Брајковска во НЛБ Галерија

Вечерва (вторник, 22.1.2019 година) во 20 часот, во НЛБ Галерија ќе биде отворена изложбата на дела од Калина Брајковска. Изложбата содржи 20 дела масло

Read more

Изложба на Калина Брајковска насловена „Зад виножитото“

За уметничката Калина Брајковска критиката вели дека со радост им пркоси на обликот и формата. Горјан Ѓорѓиев за нејзината поставка „Зад виножитото“ ќе рече

Read more