„Омаж на маестро Џамбазов“ со оркестарот на Македонската Филхармонија

Оркестарот на Македонската Филхармонија в четврток (3 ноември 2022) ќе го одржи концертот насловен „Омаж на маестро Александар Џамбазов“ во рамки на 45. издание

Read more

Премиера на „Диши љубов“ на 15 март во Македонската Филхармонија

Музичко-визуелниот перформанс „Диши љубов“ ќе ја има својата премиера на 15 март (недела) во Концертната сала на Македонската Филхармонија. Станува збор за сосема нов,

Read more

Џијан Емин и Хуан Аткинс ја воодушевија грузијската публика

Македонскиот уметник заедно со американскиот диџеј и симфониски оркестар настапи на отворањето на првиот фестивал на електронска музика „Echo Waves“ во Анаклија, во Грузија.

Read more

Концерт на Филхармонијата со Џијан Емин и Хуан Аткинс во Охрид

Концерт на Македонската филхармонија со Џијан Емин и Хуан Аткинс на 2 август во Антички театар во Охрид… Македонската филхармонија под диригентската палка на

Read more