IN MEMORIAM: Почина маестро Фимчо Муратовски

Денеска (13 септември), на 91 годишна возраст, почина маестро Фимчо Муратовски, еден од основоположниците на диригентската уметност во земјава, и поранешен директор на Македонската

Read more