Прва изведба на реквиемот од Прајснер посветен на Кишловски

Оркестарот на Македонската Филхармонија во четврток (24 февруари) , во 20 часот премиерно ќе го изведе „Реквием за мојот пријател“ на композиторот Збигњев Прајснер,

Read more