Старовски, Ортодокс Келтс и ракотворби на „Локум Фест“

Вечер (сабота, 21 јули) фестивалот кој ја негува музиката и традицијата на Широк Сокак и во Старата чаршија во Битола продолжува со два концерта

Read more

Acid Triple со огнено шоу во Битола

Огнено незаборавно шоу на Acid Triple – жонглерска група, вечер (понеделник, 25 јули) со почеток во 21:30 часот, на Широк Сокак и на плоштадот

Read more

Два настани на денешната програма на „Бит Фест“

Бит Фест го започна летниот ритам на културно живеење , така да продолжува со реализацијата на своите проекти  и настани што се зацртани во

Read more

Славење на франкофонијата на Широк Сокак

Франкофонскиот круг Скопје денеска и утре во Домот на културата во Битола, во чест на денот на Франкофонијата 20-ти март, организира викенд во градот

Read more