Се родија три сибирски тигарчиња во Зоо Скопје

Зоо Скопје со пријатни вести за сите нејзини посетители. Утринава околу 10 часот, во Зоолошката градина се родија три сибирски тигарчиња.

Read more

Почина Менде, бенгалскиот тигар во Зоо Скопје

Вчера, четврток (20 јануари 2011) во скопската Зоолошка градина, почина Менде – бенгалскиот тигар. Менде, во скопската зоолошка беше донесен минатата година од Зоолошката

Read more