Присуствувајте на акцијата „Разубавете ја Зоолошката“

Волонтерите во Зоолошката градина – Скопје, овој викенд (9 јули – 10 јули 2011 година) со почеток од 11:00 часот, па се до 16:00

Read more

Т-Home и T-Mobile пријатели на Зоо Скопје

Македонски Телеком и T-Mobile Македонија спроведоа повеќе активности за збогатување на содржините  во Зоолошката градина – Скопје. На огромно задоволство на сите млади посетители

Read more

Нов контингент животни во Зоо Скопје

Од вчера, (среда) 11.05.2011 година, Зоолошката градина е побогата за неколку нови животински видови. Во попладневните часови пристигнаа новите жители на Зоо Скопје, донација

Read more

Се родија три сибирски тигарчиња во Зоо Скопје

Зоо Скопје со пријатни вести за сите нејзини посетители. Утринава околу 10 часот, во Зоолошката градина се родија три сибирски тигарчиња.

Read more

5 до 12 – EARTH HOUR во Зоо Скопје

Ве покануваме пред просториите на Едукативниот центар во Зоо Скопје, во сабота во 12.00 часот

Read more