Вести во Зоолошката градина

Во текот на вчерашниот ден (четврток, 02 јуни 2011 година) Зоолошката градина Скопје се збогати со три нови видови на мајмуни. Истите се донација

Read more

Почина Менде, бенгалскиот тигар во Зоо Скопје

Вчера, четврток (20 јануари 2011) во скопската Зоолошка градина, почина Менде – бенгалскиот тигар. Менде, во скопската зоолошка беше донесен минатата година од Зоолошката

Read more