Лауреатот на Струшките вечери Вали Сероте на поетски митинг на Матка

Денеска (вторник, 28.08.2012 година) во кањонот Матка во Скопје, се одржа традиционалниот поетски митинг на учесниците на Манифестацијата „Струшки вечери на поезијата 2012“ што

Read more

Монгани Вали Сероти годинешен лауреат на „Струшки вечери на поезијата“

Поетот Монгани Вали Сероти од ЈАР (Јужно африканската република) е добитник на годинашниот „Златен венец“ на 51-те Струшки вечери на поезијата, соопшти на денешниот

Read more