(ВИДЕО) „Сокол ми лета високо“ изворна македонска песна за Гоце Делчев на ансамблот на Стефче Стојковски

„Сокол ми лета високо“ е изворна македонска песна каде се опејува смртта на најголемиот македонски револуционер Гоце Делчев. Во негова чест и како продолжување

Read more

Концерт на ансамбл „Стефче Стојковски“ во Струга

Во рамките на проектот „Музички корени“ вечерва (26 јули)  пред платото на центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга, концерт ќе одржи ансамблот „Стефче

Read more

Етно концерт на Ансамблот „Стефче Стојковски“ во КИЦ Софија

Културно – информативниот центар на Република Македонија во Софија со поддршка на Министерството за култура, реализира изложба на автентични носии и традиционални инструменти,како и

Read more