Етно концерт на Ансамблот „Стефче Стојковски“ во КИЦ Софија

Културно – информативниот центар на Република Македонија во Софија со поддршка на Министерството за култура, реализира изложба на автентични носии и традиционални инструменти,како и

Read more

„Еко-етно Македонија“ како дел од „Агрофуд 2010“

Министерството за култура ги сублимираше идеите од граѓаните во рамките на проектот „Ден на идеи“ и веќе ја реализира првата идеја предложена од г-ѓа

Read more