Македонецот има сопствени битки, доволно ни беа туѓи!

Многумина се шокирани и изненадени од актуелните состојби и воени дејствија во Украина, не сфаќајќи дека тоа е секојдневие веќе со години во една

Read more

Како дел од православците го прославуваат Божик на 7 јануари

(Национална географија) Најрадосниот христијански празник се одбележува по грегоријанскиот и јулијанскиот календар, односно на 25 декември и на 7 јануари. Бројот на земјите во

Read more

Денови на културата на Украина во Македонија во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, денеска (сабота, 12 ноември 2011 година), со почеток во 19:00 часот ќе се одржи свечено отворање

Read more