Како дел од православците го прославуваат Божик на 7 јануари

(Национална географија) Најрадосниот христијански празник се одбележува по грегоријанскиот и јулијанскиот календар, односно на 25 декември и на 7 јануари. Бројот на земјите во

Read more

Историја на новогодишните честитки

Првата новогодишна честитка настанала и била испратена во Англија во 1843 година. Џон Калкот Хорсли ја испечатил за неговиот пријател, Сер Хенри Кол, кој

Read more

Авторите на божиќните песни заработуваат одлично во празничните денови

Додека луѓето ширум светот си ја разубавуваат празничната атмосфера со божиќните песни, авторите на истите секоја година заработуваат големи суми само од пуштањето на

Read more