Како дел од православците го прославуваат Божик на 7 јануари

(Национална географија) Најрадосниот христијански празник се одбележува по грегоријанскиот и јулијанскиот календар, односно на 25 декември и на 7 јануари. Бројот на земјите во

Read more

Џијан Емин и Хуан Аткинс ја воодушевија грузијската публика

Македонскиот уметник заедно со американскиот диџеј и симфониски оркестар настапи на отворањето на првиот фестивал на електронска музика „Echo Waves“ во Анаклија, во Грузија.

Read more

„Фокус на македонски филмови во Грузија“ во Тбилиси

Од утре (вторник, 2 април), па се до четврток (4 април 2013 година), во Тбилиси (Грузија) ќе се одржи „Фокус на македонски филмови“. Настанот

Read more