КУД „Дримкол“ на фестивал во Пермет, Албанија

КУД „Дримкол“ од Вевчани овие денови македонскиот фолклор и традиција ги презентира пред публиката во Република Албанија во градот Пермет, град во кој датираат

Read more

Учениците од музичкото училиште Пијанофорте со бројни меѓународни награди

Месец мај е месец на награди за талентираните ученици и професори на музичкото училиште ПИЈАНОФОРТЕ. По успешниот почеток на учебната година за ПИЈАНОФОРТЕ, со

Read more

Македонската филхармонија на турнеја во Кина

Од 26 декември до 8 јануари, оркестарот на Македонската филхармонија ќе ја оствари долгоочекуваната турнеја во НР Кина. Во рамките на двонеделната турнеја „7

Read more

Симон Трпчески со концерт во Калифорнија

По распродадените концерти, полните сали, овациите од публиката, но и од критиката на настапите од турнејата низ Австралија и Нов Зеланд во текот на

Read more