Учениците од музичкото училиште Пијанофорте со бројни меѓународни награди

Месец мај е месец на награди за талентираните ученици и професори на музичкото училиште ПИЈАНОФОРТЕ. По успешниот почеток на учебната година за ПИЈАНОФОРТЕ, со

Read more

„Трио Колегиум“ вечерва со свој концерт

Вечерва (петок 12.4.2019) со почеток во 19.00 часот во фоајето на ЦК „Марко Цепенков“, во Прилеп, концерт ќе одржи ТРИО КОЛЕГИУМ… Настапуваат:АЛЕКСАНДРА КОЦЕВСКА-мецосопранМЕНКА БОГОЕВСКА-виолинаГЛИГОР

Read more