Првиот број на списанието за литература, култура и уметност „Современост“ за 2022 година излезе од печат

Првиот број на списанието за литература, култура и уметност „Современост“ за 2022 година опфаќа 42 прилози на 162 страници, вклучувајќи: 6 прилози проза, 6

Read more

Објавен третиот број на списанието „Современост“ за 2018-та

Третиот број на списанието „Современост” за 2018-та година на 136 страници нуди 11 поетски и 3 прозни прилози, 6 преводи, 8 теоретски текстови и

Read more

Излезе новиот број на списанието „Современост“

Објавен е новиот број на списанието за литература, култура и уметност „Современост”, втор од 4-те предвидени броја за 2018-та година. На 170 страници, новиот

Read more