„Кумова слама“ нова книга од Славе Ѓорѓо Димоски

Во издание на издавачката куќа „Три“ од Скопје, во едицијата награда „Антево перо“ од печат излезе книгата „Кумова слама“ од Славе Ѓорѓо Димоски. Димоски

Read more

Викендов врачување на наградата „Антево перо“

В петок и сабота во Скопје и во Лазарополе ќе се одржи Меѓународната културно-поетска манифестација „Анте Поповски – Антево перо“. Отворањето на дводневната манифестација

Read more

„Одење по вода“, нова книга од Славе Ѓорѓо Димоски издадена на српски

Деновиве во издание на Уметничката академија ИСТОК од Књажевац излезе од печат „Одење по вода“ („Ходање по води“) од македонски поет Славе Ѓорѓо Димоски.

Read more

Славе Ѓорѓо Димоски е првиот добитник на наградата „Антево перо“

Поетот Славе Ѓорѓо Димоски е добитник на наградата „Антево перо“, прв пат востановена оваа година во чест на великанот на македонската поезија Анте Поповски.

Read more

Објавено целокупното творештво на Славе Ѓорго Димоски

Во издание на „Матица македонска“ од печат излезе книгата „Поезија / ткаења 1979 – 2014“ од Славе Ѓорѓо Димоски, во која се содржани десетте

Read more

Книга за поезијата на Славе Ѓорго Димовски

Друштвото за издавачка дејност „Македонска реч“ од Скопје неодамна ја објави книгата на Кристина Николовска „Поезија – небо“, која е есеистичко-аналитичен труд посветен на

Read more