Објавено целокупното творештво на Славе Ѓорго Димоски

Во издание на „Матица македонска“ од печат излезе книгата „Поезија / ткаења 1979 – 2014“ од Славе Ѓорѓо Димоски, во која се содржани десетте

Read more

Соколот во македонското народно творештво

Соколот е птица која доста често (ако не и најчесто) во споредба со другите видови птици, се среќава во македонските народни песни. “Море сокол

Read more