Академик Маџунков за „Нова Македонија“: Кога здружените народи на ЕУ ќе ги стават македонските писатели во лектира?

Дали на писателот што пишува на мал по распространетост јазик му е дозволено да биде загрижен за судбината на светот? Би се рекло дека

Read more

Нови дела од проектот „Ѕвезди на светската книжевност“

Утре (вторник, 18.12.2012 година) со почеток во 13:30 часот во Македонската академија на науките и уметностите, ќе се одржи свечената промоција на нови дела

Read more

Визијата на Мисирков, наша стварност

„Tреба да го милуваме нашиот јазик затоа што е наш како што е и нашата татковина“ – Крсте Мисирков. МАНУ издавач на три тома

Read more