IN MEMORIAM: Почина академик Георги Старделов

Денес (11 јануари 2021 година) на 90 години почина академик Георги Старделов, филозоф, естетичар, есеист, книжевен критичар, антологичар, теоретичар и историчар на културата, поранешен

Read more

Визијата на Мисирков, наша стварност

„Tреба да го милуваме нашиот јазик затоа што е наш како што е и нашата татковина“ – Крсте Мисирков. МАНУ издавач на три тома

Read more