На денешен ден: Почина Павел Шатев

На денешен ден (30 јануари 1951) во Битола умрел Павел Шатев, македонски револуционер, родољуб и публицист, еден од легендарните солунски атентатори, наречени „гемиџии“, крунски

Read more