Кардиолозите тврдат дека попладневниот одмор го намалува крвниот притисок

Спиењето попладне е поврзано со намалување на крвниот притисок и намалување на ризикот од срцев удар и други кардиоваскуларни болести, покажуваат податоците презентирани на

Read more

Зошто на жените им треба повеќе сон отколку на мажите?

Постојано слушаме и читаме дека треба да спиеме најмалку 8 часа дневно за да функционираме целосно и да бидеме оптимално продуктивни. Сепак, центарот за

Read more

Како да заспиете за помалку од две минути?

За оние кои страдаат од несоница, Американската армија открива свои специјални методи како да заспиете за помалку од две минути по легнувањето. Тие вклучуваат

Read more

Оние кои спијат подолго од осум часа се со зголемен ризик од прерана смрт

Луѓето кои премногу спијат имаат поголем ризик од прерана смрт отколку оние кои спијат премалку, се наведува во студијата која ја спроведоа научници од

Read more