Резолуција во Конгресот на САД за славење на македонскиот јазик и наследство

Во Конгресот на САД е покрената резолуција за прогласување на септември 2022 за „Месец на македонското американско наследство“ и за славење на македонскиот јазик,

Read more

Да се родиш на дрво…

Раѓање на пат, можеби не е нешто невообичаено, но да родиш близнаци на две различни магистрали – тоа навистина е нешто уникатно. Такви се

Read more