Судот го примил поднесокот за повлекување на предлогот за забрана на „Ругање со Христос“

Основниот суд Скопје 2 соопшти дека завчера од Државното правобранителство на Република Македонија е доставен поднесок за повлекување на предлогот за изрекување привремена мерка

Read more

Врховен суд на Индија нареди: Да се реновира или да се урне Таџ Махал

Врховниот суд на Индија и нареди на индиската држава Утар Прадеш да го затвори и да го урне или обнови мавзолејот на Таџ Махал,

Read more