Јавна трибина на тема “Раздавање, распродавање или крадење на македонската историја“

Денес (среда, 04. 09. 2019) ќе се одржи јавна трибина на тема “Раздавање, распродавање или крадење на македонската историја“/Пиши-бриши брусалка историја и Дали добрососедството

Read more

Дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата

Втора јавна дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата ќе се одржи денеска (13 декември) во Кинотеката на Македонија во организација

Read more

Јавна дискусија „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“

Дискусијата „Институција за можните иднини – колекцијата како отпор“ е настан кој се надоврзува на двете дебати во Националната галерија на Македонија кои се

Read more