Дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата

Втора јавна дебата за Предлог-законот за остварување на јавниот интерес во културата ќе се одржи денеска (13 декември) во Кинотеката на Македонија во организација на Министерството за култура.

На дебатата најавено е учество на субјекти од институционалната и од вонинституционалната сфера во културата, кои ќе дадат свој придонес во оваа фаза на изготвување на законот, во чиј Предлог-текст се вклучени дел од забелешките и предлозите што беа добиени по одржувањето на првата јавна расправа, во јуни 2018 година.

You May Also Like