Револуционерен настан во организација на Институтот за македонска литература

Универзитетските центри и факултетите обично се познати по својата воздржана, конзервативна политика во однос на современите трендови и новите културно-уметнички појави и пројави. Тие

Read more

Трибина за хип-хопот на Институтот за македонска литература

По повод 40-годишнината од првата хип-хоп песна „Раперс дилајт“ од 1979 година, изведена од групата Д’Шугархил Генг, а во рамките на „Годината на Хип-Хопот“,

Read more

Трибина за студентските медиуми

По повод тригодишнината на студентското списание „Излез“, истоимената студентска организација од Скопје, денеска (среда, 3 април 2013) во 16:00 часот, во ЕУ инфоцентарот во

Read more