Трибина во ДПМ за вреднување на писателскиот труд

Во среда, на 17 април, со почеток во 11 часот, во просториите на Друштвото на писатели на Македонија ќе се одржи трибина на тема „Вреднувањето на писателскиот труд“.

Модератор на трибината ќе биде Христо Петрески, а воведни искажувања ќе имаат Гоце Ристовски и Ана Мартиноска. Во оваа прилика писателите ќе имаат можност да проговорат за аномалиите во процесот на вреднување на книжевно-креативниот труд и да артикулираат начини за нивно надминување.

Трибината е од отворен карактер и во неа ќе можат да се вклучат сите заинтересирани.

You May Also Like