Изложби во НГМ за месец февруари

Ви го претставуваме распоредот на изложби во Националната галерија на Македонија за месец февруари 2011 година.

Мала станица
Мала станица

МАЛА СТАНИЦА

24.02. – 10.03.2011 – Поинаков поглед, изложба на фотографии и промоција на документарен проект на Моника Мотеска

28.02 – 13.03.2011 – Ацо Таневски, Приказни од детската соба

Даут пашин амам
Даут пашин амам

ДАУТ ПАШИН АМАМ

Македонска ликовна уметност XIV – XXI век – Постојана поставка

Чифте амам
Чифте амам

ЧИФТЕ АМАМ

Од Класицизам до Модернизам – Избор од меѓународната колекција на Национална галерија на Македонија

You May Also Like