Утре започнува 6-тото издание на АКТО

Шестото издание на Фестивалот за современи уметности АКТО започнува во четврток на 11 – ти август со перформанс на уметникот Зоран Попоски. Насловен како

Read more

„Ангели од сапуница“, флејта со пијано и документарен филм на БИТ ФЕСТ денес

Денеска, (вторник, 19 јули 2011 година) на програмата на БИТ ФЕСТ ќе може да ги проследите следните културни настани: 20:00 часот НУ Народен театар

Read more

„Види музика,слушни слика,добиј книга“ утре во Градски парк

Утре вечер (четврток, 16 јуни 2011 година), со почеток во 21:00 часот во Градскиот парк, на зелената површина зад споменикот на Гоце Делчев, по

Read more

Викендов „Културна Метаморфоза” во Свети Николе

Културна манифестација „Културна Метаморфоза” во чест на празникот Летен Свети Никола се одржа викендов (21.05.2011) во Свети Николе. Настанот се одржа во градскиот парк

Read more

Валентин за Трифун, на Плоштад Македонија

За прв пат, под отворено небо, ќе се чествуваат  двата празника Свети Трифун и Свети Валентин.

Read more

Вечерва започнува манифестацијата „АСК-Архитектура Скопје 2010“

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, вечер (понеделник) 22.11.2010 во Музејот на град Скопје, во 20 часот,

Read more

„Еко-етно Македонија“ како дел од „Агрофуд 2010“

Министерството за култура ги сублимираше идеите од граѓаните во рамките на проектот „Ден на идеи“ и веќе ја реализира првата идеја предложена од г-ѓа

Read more