Вечерва започнува манифестацијата „АСК-Архитектура Скопје 2010“

АСК Архитектрура

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, вечер (понеделник) 22.11.2010 во Музејот на град Скопје, во 20 часот, свечено ќе ја отвори Манифестацијата „АСК-Архитектура Скопје 2010“.

Вечер, свечено ќе биде доделена и Главната награда за архитектура на Град Скопје за 2010 година.

Манифестацијата „Архитектура Скопје“, традиционално се одржува во рамките на чествувањето на 13.Ноември, Денот на ослободување на Скопје.

You May Also Like