Саем на книга во Битола од 24 до 29 мај

Саемот на книга во Битола со локација кај Народниот театар, веќе традиционално по 8-ми пат започна да се одржува од 24 до 29 мај.

Read more

Саем на книга – потпишување на романот “Љубовта за Ана”

На овогодишниот саем на книга, во петокот (15 април), се одржа Потпишување на романот “Љубовта за Ана” од авторот Иле Милевски. Потпишувањето се одржа

Read more

„Еко-етно Македонија“ како дел од „Агрофуд 2010“

Министерството за култура ги сублимираше идеите од граѓаните во рамките на проектот „Ден на идеи“ и веќе ја реализира првата идеја предложена од г-ѓа

Read more