Формирана збирка „Проф. д-р Коста Пеев“ на Институтот за Етнологија и антропологија

На Природно-математичкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ деканот, проф. д-р Ицко Ѓоргоски и д-р Коста Пеев, професор на Филолошкиот факултет во пензија,

Read more

Серијалот „Седумте сестри“ најчитани книги во битолската библиотека

Серијалот „Седумте сестри“ на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската библиотека, а најмладите зимскиот распуст го минуваат со книгите за Хари

Read more

Вратена книга во библиотека по дури 84 години

Маж од Луизијана избегнал огромна парична казна откако во библиотека вратил книга која била земена пред 84 години. – Подобро е некогаш да се

Read more

Одбележан светскиот ден на книгата во НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола

По повод светскиот ден на книгата и авторското право, во понеделникот (23 април) беше организирана пригодна манифестација во НУУБ „Св.Климент Охридски“ во Битола. Идејата

Read more

Библиотеките во Барселона и Порторико со македонски дела

Директорот на НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола, Науме Ѓоргиевски соопшти дека дел од македонските изданија на библиотеката веќе се предадени и изложени

Read more