Одбележан светскиот ден на поезијата во Битола

Одбележан светскиот ден на поезијата со разговор за книгите „Некои златни времиња“ од Васил Тоциновски и „Судбината на буквите“ од Мирјана Стојановска… Во Народната

Read more

Серијалот „Седумте сестри“ најчитани книги во битолската библиотека

Серијалот „Седумте сестри“ на светски познатата Лусинда Рајли се најбараните книги во битолската библиотека, а најмладите зимскиот распуст го минуваат со книгите за Хари

Read more

Во НУУБ Битола стартува „Биди кабадаја – читај книги“

Во рамките на годинашното Битолско културно лето  – Бит Фест , од денеска (понеделник, 23 јули) во НУУБ „Свети Климент Охридски“ започнува проектот „Биди

Read more