Фестивалот на античка драма Стоби со нов организациски тим

Јубилејното десетто издание на Фестивалот за античка драма Стоби 2011  наместо општина Велес го организира Здружението на граѓани  Стоби. Оваа одлука општината ја донела

Read more

Драмски со нов уметнички директор

Актерот Зоран Љутков е назначен за  уметнички раководител на Драмски театар – Скопје, на местото на Дејан Лилиќ кој минатата недела доби нова функција –

Read more