Историја на таканаречената антиквизација

Човековиот век е премногу краток во споредба со историјата на една земја и нација. Па така кога некој којшто не доволно добро ја познава

Read more

Отворањето на музејската поставка „Македонија меѓу двете светски војни 1918-1940“

Денеска во 12 часот, во Музејот на Македонија ќе се обрати државниот секретар во Министерството за култура

Read more

Промовиран „Кавадаречкиот историски речник“

Во Кавадарци денеска беше промовиран „Кавадаречкиот историски речник“ дело на Петре Камчевски, со што е одбележан и двоен јубилеј

Read more