Црна кампања!?

Започна кампањата на избор на Претседател, во најава е кампањата за парламентарните избори. Битката започна уште многу порано, но се повеќе од очигледно е

Read more

Политичка понуда! Што ни се нуди?

Каква е понудата за претстојните избори? Како и секогаш се оди во неколку екстреми. Или се нудат стари и истрошени кадри (не мислам за

Read more

Дали народот научи да препознае кој го лаже?

Траумите кои ги има средната и постарата генерација на граѓани на Македонија од 90тите, се уште во голема мерка се вкоренети во неговата свест.

Read more

Рушење на стереотипи

Живееме во интересни времиња, навистина. Иако, за многу нешта одредени визионери, дали преку своите изјави, колумни, говори, скечеви, како да ги предвидуваа нештата. Во

Read more

Уште еднаш за железницата и нејзината важност

Повторно вест во медиумите: Владата префрли 2.5 милиони евра за плати и трошоци во Железници- Транспорт. Пред неколку месеци им префрлила 16 милиони евра

Read more

Северџанството си добива тапија

Колку сакате да ги потценувате, ама она што го почнаа Заев и Димитров, а го продолжија Ковачевски,  Маричиќ и Османи, си добива тапија. Сето

Read more

Лојалност кон државата

На следниве избори и претседателски, и парламентарни, очекувам народот да гласа за оние кои ќе покажат достоинство и ќе застанат во заштита на државните

Read more

Македонија ќе ја има, ако ја чуваме, а ние очигледно одамна кренавме раце!

Како се брани државата? Со дела, секако! Како ја браниме ние? Никако! Секој индивидуално, колку може и колку знае, и колку има време. Со

Read more

Македонија треба сама да инвестира во своите енергетски и инфраструктурни капацитети

На мое големо задоволство, а се надевам и на севкупната македонска јавност, пропадна обидот за градење на браната Чебрен од страна на грчката држава,

Read more

Држава со изместени приоритети

Постојана е дебатата на темата дали има превработеност со јавните и државните органи и институции. Фактот е еден: Нема како бројка превработеност, туку има

Read more