На денешен ден: Роден е Кирил Македонски

На денешен ден (19 јануари 1925) во Битола е роден Кирил Македонски, македонски композитор чие име е поврзано со настанувањето на првата македонска национална

Read more

Народни песни од збирката на Кирил Македонски

Кирил Македонски е еден од најзначајните македонски музички дејци, интелектуалец и патриот, автор на голем број дела со родољубива содржина. Роден е во Битола

Read more