Наградата „Гоцева мисла” за Васил Тоциновски, Бајрузин Хајро Плањац и Олга Лалиќ – Кровицка

Меѓународната награда „Гоцева мисла” годинава им се доделува на проф. д-р Васил Тоциновски (Северна Македонија), д-р Бајрузин Хајро Плањац (Босна и Херцеговина) и Олга

Read more

Одбележан светскиот ден на поезијата во Битола

Одбележан светскиот ден на поезијата со разговор за книгите „Некои златни времиња“ од Васил Тоциновски и „Судбината на буквите“ од Мирјана Стојановска… Во Народната

Read more

Промоција на книга од Васил Тоциновски

Станува збор за компаративни анализи во кои главна тема се вечно актуелните дводомни писатели, а временски проследени се автори и дела, пројави и манифестации

Read more

Книга за македонско-хрватските книжевни врски

Деновиве во изданиe на Заедницата на Македонци од Хрватска излезе книгата „Столетни опстојби“ од Васил Тоциновски. Книгата е меѓу ретките чиј интерес се долгите

Read more