Травијата од Џузепе Верди на сцената на МОБ

Моќна, динамична, привлечна, исполнета со емоции и страст се само дел од епитетите за „Травијата“ на Џузепе Верди, која ќе биде изведена вечерва (вторник

Read more

„Боеми“ од Пучини во МОБ

Во рамките на 47. Мајски оперски вечери, вечерва (среда, 22 мај 2019) со почеток во 20.00 часот, ќе биде изведено оперското ремек дело „Боеми“

Read more

Оперската претстава „Лучија од Ламермур“ на Гаетано Доницети во МОБ

Оперската претстава „ Лучија од Ламермур“- Гаетано Доницети… Во рамките на 47. Мајски оперски вечери, на 15 мај ќе се одржи психолошки фасцинантната опера

Read more

„Лучија од Ламермур“ на Мајски оперски вечери

Денеска (26 мај, недела), со почеток во 20.00 часот на сцената во Македонската опера и балет ќе се изведе операта „Лучија од Ламермур“ од

Read more

Мајските оперски вечери продолжуваат со „Травијата“

Утре (18мај, сабота), со почеток во 20:00 часот на сцената во Македонската опера и балет ќе се изведе познатата Вердиева опера „Травијата“. Опера во

Read more

Програма на 41 Мајски оперски вечери

На 9 мај свечено ќе се отворат 41 по ред „Мајски оперски вечери“ кој е еден од ретките оперски фестивали во Европа. Многу од

Read more