Оперската претстава „Лучија од Ламермур“ на Гаетано Доницети во МОБ

Оперската претстава „ Лучија од Ламермур“- Гаетано Доницети… Во рамките на 47. Мајски оперски вечери, на 15 мај ќе се одржи психолошки фасцинантната опера „Лучија од Ламермур“ од Гаетано Доницети, со врвна солистичка екипа.

Во главната улога како Лучија ќе настапи нашата светски позната првенка Ана Дурловски која што бележи успешна светска кариера. Италијанскиот баритон Франческо Вултаџо, добитник на многубројни интернационални награди ќе настапи во улогата на Енрико, додека во улогата на Едгардо ќе настапи Ифрим Космин од Романија, кој со својот полн и обоен тенорски глас бележи настапи на многубројни престижни оперски сцени и театри низ светот.

Во улогата на Рајмондо ќе настапи гостинот од Србија Иван Томашев, солист на Националната опера во Белград, а во улогата на Артуро, Марјан Николовски. Марика Поповиќ и Јане Дунимаглоски ќе ги видиме во улогите на Ализа и Нормано.

Диригент е гостинот од Бугарија Најден Тодоров.

You May Also Like