„Турандот“ повторно на сцената на Македонската опера и балет

Во Македонската опера и балет, на 9 февруари (среда) во 20 часот, ќе биде изведена операта „Турандот“ од Џакомо Пучини. „Турандот“ е опера во

Read more

„Боеми“ од Пучини во МОБ

Во рамките на 47. Мајски оперски вечери, вечерва (среда, 22 мај 2019) со почеток во 20.00 часот, ќе биде изведено оперското ремек дело „Боеми“

Read more

Спектакуларната „Турандот“ на сцената на МОБ

Операта „Турандот” од Џакомо Пучини ќе биде изведена на 1 март (петок) 2019 година, со почеток во 20.00 часот во Македонската опера и балет.

Read more

„Боеми“ на Пучини на сцената на МОБ

Македонската опера и балет ве кани на оперското ремек дело „БОЕМИ” – Џакомо Пучини на 24 октомври (среда) со почеток во 20.00 часот. Приказната

Read more

Тоска повторно на сцената на МОБ

Викендов (недела, 25.03.2012) со почеток во 20:00 часот на големата сцена во МОБ ќе се изведе операта „Тоска“ од Пучини.  Во насловната улога ќе

Read more